خرید بیسیم چگونه انجام می شود ؟بیسیم در ایران بصورت غیر مجاز و مجاز فروخته خواهد شد، بیسیم های غیر مجاز ، دارای تاییدیه نمونه و مجوز فروش از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور را ندارند ، دلیل عدم تاییدیه ، گزینه های زیادی می باشد که در مقاله دیگری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
خرید بیسیم به صورت مجاز
بیسیم ها در دو دسته حرفه ای و آماتور بفروش می رسند ، که در دسته حرفه ای بیسیم های برند ، موتورولا ، آیکوم ، هایترا ، تیت ، کنوود قرار خواهند گرفت ، در دسته آماتور بیسیم های واکی تاکی قرار خواهند گرفت که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
بیسیم های حرفه ای
با توجه به مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، جهت استفاده از بیسیم های برد بالا و حرفه ای ، نیاز به اخذ مجوز بهره برداری خواهد بود ، جهت اخذ مجوز ، باید مراحل زیر طی گردد.
اخذء مجوز بهره برداری از سازمان کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
- درخواست ایجاد شبکه بیسیم ، بصورت نامه ادارای به سازمان کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
- طراحی شبکه و محاسبات پوشش رادیویی ارلانگ بر اساس درخواست و ارائه کتبی به سازمان کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی
- آماده سازی مدارک بر اساس درخواست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور
- در صورت تایید سازمان ، مجوز برای شما ارسال خواهد شد
انتخاب نوع بیسیم
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تنوع محصولات رادیو بیسیم ، باید بر اساس نیاز کنونی و پیش بینی نیاز آینده محصول مورد نظر را انتخاب کرد ، در حال حاضر بیسیم های آنالوگ و دیجیتال و poc در ایران موجود می باشد، با توجه به گذشت زمان عمر بیسیم های آنالوگ به پایان رسیده و در بعضی از موارد قعطات یدکی بیسیم های آنالوگ حتی کمیاب شده اند، برای مثال بیسیم موتورولا GP300 در قسمت آی سی فرستنده اگر دچار آسیب دیدگی شود باید از قطعات استوک جهت تعمیر آن استفاده شود ، با توجه به چنین شرایطی مسلما خرید بیسیمی که هم در حالت آنالوگ و هم در حالت دیجیتال بتواند کار کند بسیار منطقی می باشد. این موارد در صورتی انجام خواهد شد که شما پروانه بهره برداری از فرکانس را داشته باشید.
درخواست تاییدیه خرید
بعد از انتخاب نوع بیسیم ، نامه درخواست خرید بیسیم را بر اساس سقف مجاز خرید در پروانه به سازمان منطقه مورد نظر ارسال می گردد که این کار توسط شرکت های دارنده پروانه ارائه خدمات و خرید و فروش تجهیزات رادیویی انجام خواهد گرفت ، در برگه سوم پروانه بهره برداری که از سازمان کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دریافت کرده اید میزان سقف مجاز تعداد بیسیم ها مشخص شده است .
در صورت تاییدیه خرید از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که توسط شرکت های دارنده پروانه خرید و فروش و خدمات رادیویی انجام می گردد، امکان خرید بیسیم برای سازمان یا اداره ، یا شرکت های خصوصی امکان پذیر خواهد بود.
صورتجلسه تغییر و تحول
درصورت اخذ تاییدیه توسط شرکت فروشنده بیسیم ، با هماهنگی کارشناس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه ، امکان صورتجلسه تغییر و تحول برای خریدار محیا خواهد شد و با در دست داشتند معرفی نامه و اصل پروانه بهره برداری ، امکان تحویل بیسیم از شرکت فروشنده به نماینده کارفرما امکان پذیر خواهد بود.
خرید بیسیم های آماتور برد کوتاه
در صورت عدم دریافت پروانه بهره برداری ارتباطات از سازمان کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ، می توانید با تهیه بیسیم های با برد 1 کیلومتر الی 3 کیلومتر ، نیاز خود در محیط های تقریبا کوچک را رفع کنید . در این گزینه ، نیاز به هیچ گونه اخذء مجوزی نخواهد بود ، همچنین نیاز به هیچ گونه دکل و دستگاه مرکزی نمی باشد ، مدت زمان خاصی جهت اخذء مجوز تلف نخواهید کرد.
این بیسیم ها دارای کارت حمل می باشند ، که با در دست داشتن کارت حمل ، جهت استفاده از آن محدودیتی نخواهید داشت ، بیسیم های آماتوری در ایران توسط شرکت های ایرانی پشتیبانی خواهند شد و گارانتی و خدمات پس از فروش هم خواهند داشت ، از قبیل این بیسیم ها می توان به موتو 4 ، کاوش ، طنین ، موتوکام و صبا و … اشاره کرد، جهت استعلام مجاز بودن این محصولات هم می توانید به سایت تنظیم مقررات رجوع کنید و در قسمت تجهیزات دارای پروانه استعلام کتبی این تجهیزات را بصورت آنلاین بررسی نمائید.