نقش امواج و فرکانس رادیویی در زندگی ما

روزانه امواج و فرکانس های متفاوت در اطراف ما در حال جابجایی هستند که به چشممان نمی آیند ، برای زندگی بهتر باید نقش امواج و فرکانس رادیویی در زندگی ما را بدانیم.

نخستین بار توسط جیمز کلارک ماکسول و پس از کارهای ریاضی او در سال ۱۸۶۵ میلادی نقش امواج رادیویی در زندگی ما پیش بینی شد. او در مشاهدات خود متوجه ویژگی های موجی نور شده بود. او بعدها در معادله های خود نشان داد که امواج نوری و امواج رادیویی، نوعی موج الکترومغناطیسی هستند که در فضا حرکت می کنند. در سال ۱۸۸۷ میلادی ، هاینریش هرتز با تولید موج رادیویی در آزمایشگاه ، واقعی بودن سخنان ماکسول را تاییدنمایاند.از اختراع های دیگر پس از رادیو ، میتوان به فرستادن اطلاعات به صورت بیسیم اشاره نمود.

موج رادیویی هم، مانند دیگر امواج الکترومغناطیسی، با سرعت نور حرکت میکنند . امواج رادیویی به طور طبیعی توسط جرم های فلکی و آذرخش تولید میشود.امواج رادیویی مصنوعی،در سامانه های مخابراتی متحرک و ثابت ، سامانه های ناوبری و رادار ، ارتباط های ماهواره ای ، شبکه های رایانه ای وغیره کاربرد دارند. امواج رادیویی دارای بازتاب ، طول موج کوتاه و خم شدگی کمتر هستند و فقط میتوانند در مسیر مستقیم حرکت کنند.

امواج و فرکانس رادیویی در زندگی ما

کاربرد امواج و فرکانس رادیویی در پزشکی

این امواج دارای فرکانس های زیاد هستند ،بیش از ۷۵ سال است که برای درمان های پزشکی بکار می روند .درمان هایی مانند جراحی های کوچک و انعقاد خون انسان ها و در معرض امواج رادیویی قرار دارند مثلا استفاده از موبایل دما  بدن را افزایش می دهد یعنی زمان  استفاده از موبایل دمای سرشما تقریبا یک درجهبیشتر میشود که این باعث می شود مغز دستور سرعت بیشتر انتقال خون به قلب را بدهد و گرما در کل بدن پخش شود.

امواج رادیویی به دو دسته طبیعی و غیرطبیعی(مصنوعی) تقسیم می شوند
منابع امواج طبیعی عبارتند از
  • زمین : تولید امواج رادیویی
  • آسمان : با تولید رعد و بر
منابع امواج غیر طبیعی عبارت اند از
  1. سیگنال های رادیویی و تلویزیون
  2. سیگنالهای ارسالی از تلفن همراه و بی سیم و برج های تلفن همراه ، تلفن های ماهواره ای و رادیوهای دوطرفه
  3. رادار
  4. وای فای و بلوتوث
  5. ماکروویو

گونه های موج الکترومغناطیس که طول موج آن در طیف الکترومغناطیس بلندتر از فروسرخ است. همانند دیگر امواج الکترومغناطیس، امواج رادیویی به طور طبیعی توسط آذرخش و جرم های فلکی انجام می شود.در سامانه های مخابراتی ثابت ، متحرک ،رادار و دیگر سامانه های ناوبری ، ارتباط های ماهواره ای ، شبکه های اینترنتی و بسیاری دیگرامواج رادیویی مصنوعی کاربرد دارند.بسامد های گوناگون امواج رادیویی، دارای ویژگی های انتشاری مختلفی است. امواج رادیویی کوتاه نیز میتوانند پس از بازتاب و برخورد توسط یونسفر کل زمین را بپیماید.امواج رادیویی بلند ممکن است بخشی از زمین را به طور مداوم بپوشاند.

تاثیرات امواج رادیویی بر جانداران

امواج و فرکانس رادیویی در زندگی ما میتواند آثار جسمی و روحی را در بشر و سایر موجودات زنده اعم از گیاهان و جانوران باقی بگذارد که بنا به شدت میزان تابش این امواج، میتوان آثار و پیامدهایی غیرقابل اجتناب داشته باشد.لذا دامنه این آثار نه تنها بر موجودات زنده بلکه برآب و خاک نیز توسعه یافته است و جنبه های مختلف زندگی گیاهان ازجمله نو رویشی، زایشی و عملکرد و ساختار سلول های گیاهی را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.

در تحقیقات انجام شده مشخص شد که امواج رادیویی میتواند تاثیرات زیادی در غدد،باروری،بافت های استخوانی و سیستم گردش خون جانوران همچین اختلالاتی در تمرکز خستگی ، خواب و سردرد و انسان داشته باشد.مخصوصا تاثیر امواج رادیویی برگیاهان این که این امواج میتوانند برسرعت و تعداد جوانه زنی گیاهان تاثیرات منفی و بدی داشته باشند و آن ها را دچار رزونانس شدید و لکه شدن یا توقف جریان شیره گیاهان نماید.

تاثیر نقش امواج و فرکانس رادیویی در زندگی ما
  1. اثرات مستقیم : تماس با اشیا هادی که باعث شوک و سوختگی می شود.
  2. اثرات غیر مستقیم

از آنجا که امواج ماکروویو در بخش های مختلف صنعتی، پزشکی، علمی ، لوازم خانگی، کاربردهای بسیاری دارد و متداول ترین موجی است که همواره بر بدن درحال تابش است. این امواج با فرکانس ۹۱۵ مگاهرتس در تلفن های بی سیم باعث ایجاد اثرات حرارتی و غیرحرارتی می شود. امواج ماکروویو ناشی از تلفن همراه باعث کاهش فلزات آنتی اکسیدانی پلاسما می شود و بعنوان یک عامل زیان آور فیزیکی مطرح می شود.

راهکارهای کاهش امواج و فرکانس رادیویی در زندگی ما
  1. مدت زمان مکالمات با تلفن همراه را کاهش دهیم.
  2. به جای استفاده از تلفن های بیسیم از تلفن های سیمی استفاده کنیم.
  3. در هنگام برقراری تماس با موبایل ابتدا اجازه دهید تماس برقرار شود و بعد موبایل را بر روی گوش خود قرار دهید.
  4. از هندزفری برای مکالمات خود استفاده کنیم.
  5. در هنگام خواب موبایل را در دورترین فاصله از خود قرار دهیم.
  6. زمانی که از مودم یا وای فای استفاده نمیکنید آن را خاموش کنید.
  7. از ماکروویو برای گرم کردن غذای خود استفاده نکنید

به بالا بروید